【打印本页】   【下载PDF全文】   查看/发表评论  下载PDF阅读器  关闭
←前一篇|后一篇→ 过刊浏览    高级检索
本文已被:浏览 1834次   下载 60 本文二维码信息
码上扫一扫!
分享到: 微信 更多
瑞典隆德理工学院校园公园
托尔比约恩·安德森+斯维可建筑师事务所
摘要:
隆德理工学院(Lund Institute of Technology,LTH)拥有一个朝向东侧的巨大缓坡绿地景观。该学校的建筑师是兰卡斯特·安塞姆(Klas Anselm)。他在这块坡地上设计了十几座简单的红砖建筑,如今它们各自孤立地散布在斜坡上。该学校的建筑师是兰卡斯特·安塞姆(Klas Anselm)。他在这块坡地上设计了十几座简单的红砖建筑,如今它们各自孤立地散布在斜坡上。校方曾坚信学校会迅速发展,预计这些单一的建筑将会扩张生长,并在彼此之间建立比原来更密切的联系。事实上,学校确实在不断发展壮大,但没有达到建筑个体之间进行有意义的交流的程度。发展后的结果是一个空有其表但又异常贫瘠、缺乏生气的校园。可提供丰富社交生活的建筑密度的缺乏显而易见。该项目旨在寻找针对这些不足的补救途径。
关键词:  
DOI:
分类号:
基金项目:
Lund Institute of Technology, Sweden: Campus Park
Thorbj?rn Andersson+Sweco Architects
Abstract:
The landscape situation at LTH campus is a large, green field; sloping gently to the east. The architect was Klas Anselm. He laid out what is today a dozen buildings in the terrain; simplistic, red brick volumes, sprinkled over the slope in quite solitary positions. The school authorities believed in a rapid growth, and the plan was that the singular buildings would physically expand and end up standing closer to each other than they originally were. The school did grow, but not to the extent that the units came into a meaningful dialogue. The result is a rather handsome but barren campus. The lack of a density that can supply with a rich social life is obvious.The project is about how to create a remedy for these shortcomings.
Key words:  
引用本文:托尔比约恩·安德森+斯维可建筑师事务所.瑞典隆德理工学院校园公园[J].风景园林,2019,26(1):62-68.
Thorbj?rn Andersson+Sweco Architects.Lund Institute of Technology, Sweden: Campus Park[J].Landscape Architecture Journal, 2019, 26(1):62-68.